Carnet jove

Facebook Twitter Instagram

 

 

El teatre l'edifici
VEURE + FOTOS

L’edifici que ocupa actualment el Teatre del Sol havia estat notablement  vinculat amb els moviments cooperativistes obrers de la ciutat, que eren molt  nombrosos a finals del segle  XIX.
Joan Salas Antón (1854 -1931) fou l´impulsor de diverses iniciatives de caràcter cooperatiu, i fruit de la seva feina va sorgir, entre d’altres, la cooperativa “La Sabadellense”.

L’any 1887, es va adquirir l´actual edifici, que més endavant va ser modificat.
En una època de finances sanejades, la cooperativa va decidir renovar totalment l´ edifici, amb una nova façana de 37 metres d’estil neoclàssic, obra de l’arquitecte barceloní Santiago Casulleres.
El 15 de desembre de 1929 es va inaugurar la renovació, quedant l’edifici amb la seva fesomia actual.

Durant tots aquests anys “La Sabadellense” va tenir molta influencia en els ambients obrers i populars de la ciutat, obrint un saló – cafè, una biblioteca, una sala d’actes i altres dependencies de caràcter social i cultural.

El 23 d’abril de 1979 s’inaugurava la biblioteca “Joan Salas Antón”, en honor d’aquest patrici local que va fer donació de la seva biblioteca particular a la cooperativa.

L’any 1986 el Teatre del Sol passa a ocupar una part important d’aquest edifici, adaptant els seus espais i creant una primera sala teatral i restaurant la façana neoclàssica del carrer del Sol.
L’octubre del 2007 s’inaugura una segona sala de petit format situada dins del mateix edifici.
Aquest edifici, amb una notable escala central, està protegit pel Pla Especial del Patrimoni de Sabadell.

Les principals dependències del teatre comprenen un vestíbul d’entrada amb escala noble, una Sala Teatral Gran, amb capacitat per 200 espectadors, una Sala Teatral Petita, amb aforament per 100 espectadors, sala d’assajos, una sala que emmagatzema els vestuaris i accessoris de totes les produccions des de 1987, un petit taller d’escenografies, cabina per tècnics i equipament de so i il·luminació, camerinos, taller de confecció de vestuari i una sala per esdeveniments, recepcions i celebracions.