Carnet jove

Carnet jove

Carnet jove

Facebook Twitter Instagram

 

 

Obres respresentades  >  Produccions pròpies  >  El cafè de la Marina
Repartiment
Comentari
Premsa
Fotos
 

Josep Maria de Sagarra

Josep M. de Sagarra i de Castellarnau
(Barcelona 1894-1961)
Cursà els estudis universitaris a Barcelona i els completà a Madrid en vistes a la carrera diplomàtica: però l’afició a la literatura que es desvetllà en ell ja en l’edat escolar, fou el que, en definitiva assenyalà el rumb de la seva vida.
L’any 1913 aconseguí el primer èxit als Jocs Florals de Barcelona (L’englantina) i el 1931 el mestratge en Gai Saber.
Autor d’una obra extensa i variada que, amb un estil ric, acolorit i precís, tradueix un vitalisme desbordat i escèptic, que, en essència, barreja molts dels planteigs temàtics i tècnics del modernisme amb d’altres d’estricament populars o vuitcentistes o, al contrari, amb d’altres de noucentistes.
Entre el 1920 i el 1936, recollí amb fidelitat algunes aspiracions més significatives d’una època, els "feliços vint" que tendia al cosmopolitisme més brillant i esportiu i les més entranyables d’una societat, la catalana, que cercava les seves formes més genuïnes d’emoció i de realització política. I així, esdevingué un autèntic mite popular.
Joaquim Molas -GEC

“Si jo he estrenat enllà de quaranta obres teatrals, més que per vanitat, més que per guanyar uns diners i més que per justificar una manera de viure, ho he fet perquè des d’un primer moment m’he sentit vençut, aclaparat i arravatat per la llum divina de l’escenari i m’he sentit i em sento un enamorat sinceríssim aquesta terrible musa del teatre"
Josep M. de Sagarra
Teatre Vol I pp XV i XVI

El Cafè de la Marina, va ser estrenada al Romea el 14 de febrer de 1933. Fou portada al cinema l’any següent amb Rafael Rivelles com a primer actor i amb decorats de Pere Pruna.