Carnet jove

Carnet jove

Carnet jove

Facebook Twitter Instagram

 

 

Repartiment
Comentari
Premsa
Fotos
 

Jordi Galceran

Jordi Galceran
Barcelona, 1964

Jordi Galceran va estudiar Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona. A partir del 1988 comença a escriure comèdies, i algunes d'elles es representen en els circuits d'aficionats, dirigides per ell mateix.

El 1995 decideix enviar per primer cop les seves dues darreres obres a premis teatrals. 'Paraules encadenades' (1995) guanya el XX Premi Born de Teatre, convocat pel Cercle Artístic de Ciutadella de Menorca, i el Premi Crìtica "Serra d'Or" 1997. 'Dakota' (1995) guanya el premi Ignasi Iglésias 1995, de l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.

'Dakota' s’estrena l'octubre de 1996 al Teatre Poliorama de Barcelona, en una producció de 3xTr3s, i més tard, en castellà i euskera per Tanttaka Teatroa. 'Paraules encadenades', s’estrena al Teatre Romea de Barcelona el gener de 1998, en una coproducció del CDGC i Focus. Totes dues han rebut el Premi Butaca, atorgat per votació popular, als millors textos teatrals en llengua catalana estrenats a Barcelona en les temporades 96-97 i 97-98.

'Paraules encadenades' s’ha estrenat en castellà al Teatro Infanta Isabel de Madrid i al Teatro Nacional Cervantes de Buenos Aires.

'Surf', una de les seves primeres obres, també s’estrena el febrer de 1998 al Villarroel Teatre de Barcelona, en una producció de la companyia Teatre a la Deriva.

'Fuita' (1996) s’estrena al Teatre Principal de Barcelona el 3 de desembre de 1998, en una producció de Vània Produccions.

També ha realitzat traduccions i adaptacions de diverses obres. Entre elles 'Estan tocant la nostra cançó', 'Políticament incorrecte', 'Enredos' o 'L'inspector general'. Els seus darrers treballs en aquest àmbit han estat l’adaptació de La 'Trilogia della Villegiattura', de Carlo Goldoni per al TNC, i la de 'Neville’s Island', de Tim Firth, per al Villarroel Teatre.

A més de la seva activitat teatral, ha treballat com a guionista per a diverses sèries de televisió com 'Nissaga de poder' o 'El cor de la ciutat', i ha escrit tres pel·lícules; 'Dues dones', 'Cabell d’àngel' i 'Gossos'.

L'any 2002 s'estrena l’espectacle musical 'Gaudí', escrit per Galceran, al Barcelona Teatre Musical.

El 2008 estrena al Teatre Borràs, de Barcelona, 'Cancun'