Carnet jove

Carnet jove

Carnet jove

Facebook Twitter Instagram

 

 

Obres respresentades  >  Produccions pròpies  >  Joseph i l'increïble abric en Technicolor®
Repartiment
Comentari
Premsa
Fotos
 

Tim Rice i Andrew Lloyd Webber

L’any 1968, el Colet Court School de Londres encarregava a dos joves de 20 anys que escribissin una cantata de mitja hora per l’actuació de final de curs del seu cor. Cinc minuts abans de la seva estrena, ningú no sabia que estaba a punt de començar una de les pàgines més brillants de la història del teatre musical.

Aquells dos joves eren Andrew Lloyd Webber i Tim Rice i aquella cantata seria el seu primer musical: JOSEPH I L’INCREIBLE ABRIC EN TECHNICOLOR.

La petita cantata va ser presentada en infinitat de centres d’Anglaterra i els Estats Units, els seus autors la van anar desenvolupant, se’n va publicar un disc i es va acabar estrenant tal i com el coneixem ara al West End de Londres l’any 1972. Des d’aleshores, no ha deixat de representar-se arreu del món i els seus autors han creat conjuntament dos dels espectacles de més èxit de la història com “Jesus Christ Superstar” (estrenat el 1971, un any abans de l’estrena oficial del “Joseph”) i “Evita”. Ja per separat, Webber ha escrit la música de “Cats”, “Phantom of the Opera” i l’imne dels jocs Olímpics de Barcelona 92 “Amigos para siempre” i Rice, les lletres del musical “Aida” i diferents pel•lícules de Disney.

Basat ens els capítols 37-46 del Genesi, “Joseph” explica la història d’un dels dotze fills de Jacob, envejat pels seus germans per ser el preferit del seu pare. Les seves aventures, envoltades de molt sentit de l’humor, han conectat sempre amb el públic de totes les edats que ha omplert els teatres on s’ha representat, i són molts els actuals espectadors anglosaxons que van descobrir el gènere del musical quan de petits van veure l’espectacle.

L’exitosa reposició feta a Londres l’any 91 (a partir de la qual es va fer el DVD que ha acabat de popularitzar l’espectacle) va ser la meva primera experiència teatral a l’estranger. Mai oblidaré l’impacte d’aquella tarda al London Palladium…

Estic segur que l’equip al Teatre del Sol, tal i com ja va fer amb FAMA, aconseguirà amb el seu talent, energia i imaginació que la fita que suposa l’estrena per primer cop d’un musical de Lloyd Webber en català sigui una festa increible i, evidentment, en Technicolor!


Daniel Anglès