Carnet jove

Facebook Twitter Instagram

 

 

Hist˛ria i presentaciˇ

L'històric edifici de la Cooperativa Sabadellenca, al carrer del Sol, es rejovenia la nit del 14 d’octubre de 1988, amb un esdeveniment cultural d’inqüestionable importància ciutadana. Hi naixia el Teatre del Sol. I amb ell, una ambiciosa proposta cultural.
Un grup teatral, que prenia eI nom del propi Teatre del Sol, iniciava la seva tasca escènica amb les representacions de l’obra de Luigi Pirandello, Enric IV. Naixia també un nou concepte de nucli teatral d’afeccionats però amb estructura, amb organització i amb funcionament de professionals. -Una manera singular d’esforçar-se pel teatre i d’il·lusionar-se amb el teatre. Com va dir el Conseller de Cultura, Joan Guitart.

Les temporades estables, amb programació regular i continuada s’han anat succeint. S’hi presenten obres ben apreciables dels grans autors de tots els temps: de Shakespeare a Moliére, de Goldoni a Txekhof, o bé O'Neil, Joe Orton, Priestley, Osborne, Ionesco, Samuel Becket o Arthur Miller, de Josep M. de Sagarra, d'Àngel Guimerà, Pirandello, Labiche, Garcia Lorca, Joan Oliver, Václav Havel, Arnold Wesker, David Plana, Bertolt Brecht, Tennessee Williams, Nikolai Gogol, Edward Albee, David de Silva, Jordi Galceran i Andrew Lloyd Webber.

El desembre de 2000 es va estrenar per primera vegada al país, el musical "Working", i el dia 21 de juny de 2001, la companyia va presentar "La bona persona del Sezuan" de Brecht, al Teatre Nacional de Catalunya. El 23 de febrer de 2002 es va estrenar "La comèdia del errors" de Shakespeare.
El primer de març de 2003, i com a primícia a Catalunya i a l'Estat Espanyol, Teatre del Sol va presentar la producció musical "FAMA - El Musical", que ha esdevingut un rotund èxit al portar-la a Barcelona i Madrid, i completant-ho amb una gira per tot l’estat que ha obtingut un gran ressò popular i l’entusiasme del públic.

El Centre Dramàtic del Vallès, i altres companyies professionals han compartit la programació amb la companyia titular que dirigeix Ramon Ribalta, ampliant així el ventall d’espectacles de cada temporada que s’han anat obrint, a més, a altres tipus de manifestacions escèniques com els cicles de “Lectures Dramatitzades” o les populars sessions de “Poesia al Teatre”. Entre altres hi han presentat personalment la seva obra autors tan significatius com Joan Brossa, Àlex Sussanna, J.A. Goytisolo, Gloria Fuertes i Miquel Martí i Pol a més dels sabadellencs Feliu Formosa, Jordi Domènech, J. Sala Sanahuja, Antoni Clapés, Francesc Garriga i Miguel Bach entre altres. També s’ha homenatjat a Apel·les Mestres, i al Sr. Josep Torrella. La resposta del públic ha estat entusiasta i fidel.

Des del 14 d 'octubre de 1988 que es va aixecar per primera vegada el teló del teatre, més de 171.000 espectadors han assistit a les funcions del carrer del Sol.